mandag 24. mai 2010

Skjønne Helene

Dette er en av de beste kaker jeg vet om. En deilig mandelbunn, dekket med sjokolade og pære.
Enkel er den også og lage.
Til en kake:

Bunnen:
4 eggehviter
2 kaffekopper sukker
250 gr malte hasselnøtter

Stivpisk eggehvite og sukker og blan forsiktig inn de malte hasselnøttene.
Kle en springform med bakepapir og hell røren i. 
Stek kaken ved 160 grader i 45 min.

Gult fyll:
4 eggeplommer
100 gram sukker
1 dl fløte
100 gr smør

Alt blandes i en kasserolle og la det hele få et oppkok. Avkjøl fyllet helt.

Legg bunnen på et kakefat og bre det gule fyllet poppå kaken.
Smelt 1 plate melkesjokolade (100 gr) over vannbad. Ringle sjokoladen over det gule fyllet, ta vare på litt av sjokoladen til å pynte oppå kaken med.
1 boks med hermetiske pærer skjæres i skiver og legges oppå sjokoladen når den har stivnet.
Resten av fløtepakken piskes og bres over hele kaken, pynt med litt sjokolade




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar