lørdag 1. mai 2010

Lasagne med Bachamel saus


 Dette er en av de beste lasagnene jeg har smakt og kommer til og lage denne flere ganger.
Den har en kjempe deilig smak av div krydder og rødvinen satte en ekstra piff på det hele.
Man kan også bytte ut rødvinen med oksebuljong vist en ønsker det

.Til 6 pers:

ca 250 gr lasagne plater

Kjøttsaus:
1 stor løk
5 fedd hvitløk
1 stang finhakket selleri
1 gulerot finhakket
Alt stekes mørt i ei jern gryte

500 gr karbonade deig stekes og brunes godt
1 boks hermetiske tomater
2 ss tomatpure
1/2 ts sukker
1 ts salt
2 ts pepper
1 ts oregano
1 ts basilikum evt fersk
litt fersk persille
1 klype kanel
1 ts chilipulver
2,5 dl rødvin eller oksebuljong
litt fløte
litt god kjøtt kraft
Bland alt sammen og la det hele koke i minst 1,5 t

Bechamelsaus:
3 ss smør
3 ss hvetemel
Rør sammen i en kasserolle og la det surre litt.
Tilsett 5 dl melk litt og litt.
1/2 ts muskat
3 ss fløte
30 gr parmesan
salt og pepper

Legg lagvis i ei ildfast form. Start med kjøtt saus og avslutt med bechamel saus. Legg lasagne plater mellom hvert lag.
Lag en blanding av parmesan og jarlsberg på toppen.
Stek midt i ovnen på 200 grader i ca 45 min. Gjennom første halv del kan du dekke med aluminiunsfolie slik at sjansene for at maten brennes.

La lasagnen hvile i 10-15 min før servering.
Server med en god salat og brød til.







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar