Ingenting er som lukten av fersk hvetebakst som sprer seg gjennom huset. I dag har jeg bakt appelsinblomster, de smakte nydelig. En frisk smak som kan minne om sommer og sol, det kan man jo drømme om her i nord norge på denne tiden, hehe.
Til 24 stk trenger du:
1 pk fersk gjær
150 gr smør
5 dl melk
1 ts salt
6 ss sukker
2 ts malt kardemomme
ca 14 dl hvetemel
1 pk fersk gjær
150 gr smør
5 dl melk
1 ts salt
6 ss sukker
2 ts malt kardemomme
ca 14 dl hvetemel
Fyll:
1-1,5 dl appelsinmarmelade
1-1,5 dl appelsinmarmelade
Pynt:
sammenpisket egg
perlesukker
sammenpisket egg
perlesukker
Smelt smøret og hell i melken, når melken er 37 grader røres gjæren ut i den lunkene væsken.
Ha i en bolle/maskin salt, sukker, kardemomme og nesten alt melet. Tilsett så den lunkene melkeblandingen og lag en smidig deig som akkurat slipper bakebollen.
La deigen heve på et lunt sted i 30 min.
Kna deigen lett før en kjevler ut to store leiver på ca 30 x55 cm. Smør appelsinmarmelade på og rull fra langsiden.
Klipp to dype snitt ca 1 cm bredt (ikke klipp helt gjennom) Ved tredje snitt klippes det helt gjennom.
Legg bollene på bakepapir og klem ut til en "blomst". Etterhvev i 30 min.
pensle med sammenpisket egg og strø perlesukker over.
Ha i en bolle/maskin salt, sukker, kardemomme og nesten alt melet. Tilsett så den lunkene melkeblandingen og lag en smidig deig som akkurat slipper bakebollen.
La deigen heve på et lunt sted i 30 min.
Kna deigen lett før en kjevler ut to store leiver på ca 30 x55 cm. Smør appelsinmarmelade på og rull fra langsiden.
Klipp to dype snitt ca 1 cm bredt (ikke klipp helt gjennom) Ved tredje snitt klippes det helt gjennom.
Legg bollene på bakepapir og klem ut til en "blomst". Etterhvev i 30 min.
pensle med sammenpisket egg og strø perlesukker over.
Stek bollene midt i ovnen på 250 grader i 8-10 min, pass på så de ikke brennes.
Avkjøl på rist.
Bollene egner seg godt til frysing.
Avkjøl på rist.
Bollene egner seg godt til frysing.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar