4 personer:
6 små modene tomater
1 bit frisk ingefær(ca 3 cm)
100 gr rosiner
5 ss sukker
1/2 ts gurkemeie
salt
2 ss ghee (international matbutikk) eller vanlig steke smør kan også brukes
1 ts femkrydder
1 ts fenikkelfrø
1 ts spiskummen frø
saften av 1/2 sitron
Skyll tomaten og del de i 4, fjern det harde kjøttet under stilkfestet. Skrell og riv ingefæren fint. Skyll rosinene og tørk de med et kjøkkenpapir.
Ha tomater, ingefær og rosiner i en kasserolle. tilsett sukker og la det småkoke uten lokk på lav varme i ca 10 min, eller til chutneyen begynner å tykne og tomatene er møre.
Tilsett gurkemeie og godt med salt. Legg på lokk og kok på middels varme i ca 5 min.
Varm ghee/vanlig smør i en liten stekepanne. Tilsett femkrydder og stek det raskt på middels varme. Ha blandingen i chutneyen og bland godt.
Varm en ren stekepanne og stek fenikkel og spiskummenfrø på middels varme i tørr panne. Avkjøl dem og mal dem i en morter. Dryss dette over chutneyen og bland godt.
Tilsett sitronsaft. Ha chutneyen i en servieringsbolle og avkjøl den i 1 time i kjøleskapet.
Serveres som tilbehør til hovedretter eller småretter. Feks Rogan josh
6 små modene tomater
1 bit frisk ingefær(ca 3 cm)
100 gr rosiner
5 ss sukker
1/2 ts gurkemeie
salt
2 ss ghee (international matbutikk) eller vanlig steke smør kan også brukes
1 ts femkrydder
1 ts fenikkelfrø
1 ts spiskummen frø
saften av 1/2 sitron
Skyll tomaten og del de i 4, fjern det harde kjøttet under stilkfestet. Skrell og riv ingefæren fint. Skyll rosinene og tørk de med et kjøkkenpapir.
Ha tomater, ingefær og rosiner i en kasserolle. tilsett sukker og la det småkoke uten lokk på lav varme i ca 10 min, eller til chutneyen begynner å tykne og tomatene er møre.
Tilsett gurkemeie og godt med salt. Legg på lokk og kok på middels varme i ca 5 min.
Varm ghee/vanlig smør i en liten stekepanne. Tilsett femkrydder og stek det raskt på middels varme. Ha blandingen i chutneyen og bland godt.
Varm en ren stekepanne og stek fenikkel og spiskummenfrø på middels varme i tørr panne. Avkjøl dem og mal dem i en morter. Dryss dette over chutneyen og bland godt.
Tilsett sitronsaft. Ha chutneyen i en servieringsbolle og avkjøl den i 1 time i kjøleskapet.
Serveres som tilbehør til hovedretter eller småretter. Feks Rogan josh
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar