onsdag 21. april 2010

Suppe med kjøttboller





Dette er en frisk og deilig suppe og man kan variere hvor strek man vil ha den avhengig hvor mye pepper man har i. Denne oppskriften har jeg fått av min venninne som kommer fra Thailand og hun lager de deiligste retter.


6 posjoner

1 pk Kjøttdeig av kylling eller svin
1 Blomkål i små buketter
4-5 stk Gulerøtter i små biter
1 kinakål i strimler
1 ss salt
1 ss hvitpepper
1 ss thaipulver (vårrullsalt, international mat butikk)
Hønsebuljong, 1 buljong pr liter vann
2-3 vårløk i små biter
2-3 koriander, international mat butikk, skjæres i smått
Fried garlic, international matbutikk

Bland kjøttdeig, pepper og salt sammen.
Kok opp vann + buljong
Lag små boller av kjøttdeigen som tilsettes etter at grønnsakene har kokt litt.
Kok først gulerot, så tilsettes blomkålen, kinakålen tilslutt.
Ha i mer saltom nødvendig
Smal til med ekstra pepper.
Vårløk, koriander og fried garlic tilsette like før servering

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar