mandag 12. april 2010

Sjokolade Madeleines

Denne oppskriften gir myke små deilige kaker. jeg brukte silikonformer fra Tupperware, men vanlige muffins former kan godt brukes.

75 gr smør
2 egg
0,8 dl sukker
1 ts vanilje sukker
1 ts bakepulver
1,5 dl hvetemel
2 ss kakao ( jeg bruker drikkekakao, da jeg synest bakekakao blir for skarp smak)
En kan også variere med å ha i hakkede mandler/nøtter.

Smør og sukker røres hvitt.
Rør så inn 1 og 1 egg.
Bland inn det tørre og bland godt.
Fyll dette i formene ca 2/3 fulle, stek de midt i ovnen på 175 grader ca 10 min. Steketiden varierer fra hvor store former en bruker og hvor mye en fyller de selvsagt.
De bør ikke steke for lenge, da kan de bli tørre. Ta de ut mens de enda gir etter når man trykker på de. De skal være myke :)

Avkjøl på rist.

Dryss litt melis over eller smør et tynt lag sjokoladeglaur over

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar