Hva kan jeg si om denne kaken, jo den smaker deilig sitron. En hærlig fristelse og liker du sitron like godt som jeg gjør er dette kaken for deg :)
Oppskriften fant jeg hos Lekkermunn
Fransk sitronkake
til fyllet:
4 egg + 4 eggeplommer
4 sitroner (saft og skall)
250 gram sukker
100 gram smør
til deigen:
250 gram mel
40 gram finmalte mandler
125 gram smør
80 gram melis
1 egg
en klype salt
Bland sammen ingrediensene til deigen i en foodprocessor. Legg deigen i kjølespaket i ca 30 min tildekket i plast Forvarm ovnentil 210 grader.
Sitronfyll: Smelt smøret. Riv skallet på sitronene og ta vare på både skallet og sitronsaften. Pisk sammen egg og sukkeret. Tilsett så sitronskallet, smøret og 2 dl sitronsaft. La dette hvile mens du steker bunnen til kaken.
Smør kakeformen med smør på sidene og legg et bakepapir i bunnen av formen ( 24 cm kakeform) Press deigenned i formen og et godt stykke opp langs kanten. Ta så en gaffel og prikk endel hull i bunnen av deigen. Stek deigen i ca 15 minutter. Hvis bunnen blir rar og deformert (dvs at den ikke holder seg på bunnen av formen), åpner du raskt ovnsdøren og stikker noen hull til i bunnen slik at ikke det samler seg luft under bunnen. Pass på at du ikke lager for store hull, da vil nemlig fyllet som du snart skal ha i kaken, renne gjennom deigen
Etter 15 minutter tar du formen ut og setter ned varmen i ovnen til 180 grader. Fyll så den flytende eggemassen opp i formen. Pass på at eggemassen ikke kommer over kanten på kakebunnn, ta heller av litt vist det er for mye eggefyll. Stek kaken videre i 20-25 minutter. Avkjøles på rist og gis et dryss med melis før servering
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar