onsdag 14. april 2010

Kylling pai

I helgen fikk vi besøk av ei god venninne og hennes datter, da måtte vi jo kose oss litt på fredagskvelden :)
Jeg laget en deilig kyllingpai med en frisk salat til og alle spiste og koset seg.

Til en stor pai:

Paibunn:
4 dl hvetemel
50 gr smør
2 ts bakepulver
2 krm salt
1 1/2 dl melk

Fyll:

4 kyllingfileter
1/2 purreløk
1 rød paprika
1 boks ananas i biter
2-3 ss hot chilisaus (smak til hvor sterk du vil ha den)
2 ss hvetemel
2 dl matfløte
sort pepper
1/2 dl revet ost

Lag først paideigen i en foodprocesor, bland smøret i melet og ha i krydder og tilslutt tilsettes melken. Lag en fin og smidig deig.
Skjær kyllingfiletene i små strimler/biter, skyll og rens purreløken og skjær den i tynne skiver. Fin hakk paprika. Skjær ananas i mindre biter. 
Stek kylling, purre og paprika i ei stekepanne. Tilsett chilisaus og hvetemel. Hell over matfløte og gi det hele et oppkok, rør om og småkok i et par minutter.
Smør ei paiform med smør og press paibunnen utover i formen.
Legg så kyllingfyllet oppå paibunnen og strø revet ost over tilslutt.
Stek paien midt i ovnen på 225 grader i ca 15 -20 min

Server med en frisk salat til :)








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar