torsdag 28. november 2013

Asiatisk hønsesuppe


Denne suppen varmer godt på en kald høst eller vinter dag:)
Du kan selv bestemme hvor hot du vil ha den ved å justere på chili mengden.
Men er man litt små forkjølt er dette suppen for deg :)

Til 4 pers:

1 høne
1 løk, i biter
3 stk chili, finhakket
6 fedd hvitløk delt i 2
1 diger knoll ingefær
2 stilker sitrongress, fin raspet
1 stk sellerirot
koriander, bruk røttene i kraften
2 lime
3-4 gulerøtter
2 vårløk
spinat
1 ts fiskesaus
vann som dekker hønen

Kok opp hønen med løk, 2 chili, hvitløk, ingefær,selleri, koriander røtter, og sitron gress. 
Kok i 2 timer til kjøttet er mørt.
Fjern fett og skum underveis slik at kraften blir klar.
Rens hønen og sil kraften. Kast bein og grønnsakene.

kok inn suppen og smak til med limesaft, fiskesaus, salt og pepper.
Ha i vårløk, koriander,spinat,gulerot. chili og noen skiver lime.
Tilsett kjøttet  og la suppen trekke litt før servering.

Enjoy :)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar