mandag 10. juni 2013

Gulrot brød


Disse brødene ble saftige og gode på smak.
Å tilsette fin raspet gullerot i brød gjør at brødene blir mer saftigere.

Til 4 brød trenger du:

12 dl vann
2 pk tørrgjær
3 ss olje
3 fin revene gulerøtter
2 dl havregryn
3 ss lin frø
3 ss sesamfrø
1 god neve solsikkefrø
2 dl sammalt hvete grov
2 dl sammalt grov rug
2 ts salt
ca 2 l hvetemel

Rasp gulerøttene.
Varm vannet opp til ca 37 grader.
Ha alle de tørre ingrediensene  (ikke alt hvetemelet med en gang)
i en kjøkken maskin og bland det godt sammen.
Tilsett det lunkene vannet, guleroten og oljen og kjør det til en fin og smidig deig.
Ha i evt mer hvetemel om deigen virker for løs.
Hev i 1 time.
Form så 4 brød og etter hev i ca 30-45 minutter.
Stekes ved 200 grader i ca 50 minutter (avhengig av stekeovnen)
Avkjøles på rist.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar