lørdag 16. juni 2012

Hjemmelaga hamburgerbrød


I dag laget jeg hjemmelagde hamburgerbrød og er noen av de beste jeg har smakt.
Har lenge lett etter hamburger brød men de blir bare tørre og slettes ikke gode. Så endelig har jeg funnet noen som duger :)
Oppskriften fant jeg i bloggen til Trine`s matblogg 

Til 10 hamburgerbrød:

2,5 dl melk
1 dl vann
1 ss sukker
3/4 ts salt
25 gr fersk gjær
500 gr hvetemel
50 gr smør i terninger
vann + sesamfrø til granityr

Varm melk og vann til 37 grader og rør inn gjæren.
Ha alle ingrediensene, unntatt smøret, i en kjøkkenmaskin.
Elt i ca 10 minutter på middels hastighet.
Tilsett smøret i små terninger og elt til deigen slipper kantene, ca 10 minutter til.
Sett deigen til heving i ca 30-60 minutter.
Del så deigen i 10 emner a ca 100 gr pr brød.
Trill så boller som trykkes flate med håndflaten. 
Ettehev i ca 30-45 minutter.
Pensle med vann og strø sesamfrø over.
Stek ved 225 grader i 10-12 minutter.

Kan fryses.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar