tirsdag 8. mai 2012

Granola


Dette er godt å ha oppå yoghurt eller bare med melk og noen friske bær til.
Man kan også bruke den som granityr til desserter.


220 gr store havregryn
70 gr solsikkefrø
50 gr sesamfrø
70 gr hakket mandler
1 ts malt kanel
1/2 ts malt ingefær
2 store ss eplemost
2 ss mørk sirup
2 ss flytende honning
40 gr brunt sukker
1/2 ts maldon salt
1 ss solsikke olje
125 gr rosiner 

Bland alle ingrediensene (untatt rosiner) i en bolle.
Kle en langform med bakepapir og fordel blandingen utover.
Stek i ovnen ved 165 grader i 20-30 minutter. Rør litt rund innimellom.
Det skal bli gyllent, pass på mot slutten slik at det ikke brennes. Avkjøl.
Når det er avkjølt  blandes rosiner i.
Oppbevares i tett boks med lokk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar