onsdag 9. mai 2012

Asiatisk gryte


Denne gryten ble bare himmelsk god på smak :)
Jeg blir bare mer og mer fasinert over det asiatiske kjøkkenet.

Til 4 pers:

4 kylling fileter, kuttet i små biter (svinekjøtt og biff kjøtt kan også brukes)
Marinade til kjøttet:
1 dl kjøttkraft
hakket hvitløk
litt fersk ingefær
soyasaus
sesamolje
østersaus
maizenna
pepper
chili pulver
litt olivenolje
Bland alle ingrediensene til marinadern og la kjøttet marineres et par timer.

4-5 dl kjøttkraft
4-5 gulerøtter, kuttet i skiver
1 broccoli i små buketter
4-5 championg kuttet i skiver
1 boks bambusskudd
noen babymais kuttet i 2
1 løk kuttet i passe biter
1 ts sesamfrø
litt sesamolje
maizenna  og litt vann
Soyasaus
østersaus
litt sukker

Saus:
Varm 4-5 dl kjøttkraft. Ha 1 ts sesamfrø og litt sesamolje. Litt soyasaus og en god del østersaus.
Ha i chili pulver etter smak. Løs opp 1-2 ts maizenna opp i litt vann. Tilsett maizenna.
Rør mens det koker opp, dette skal has over gryten som du lager samtidig med sausen.
Smak til med litt sukker rett før du heller det over kjøttet.

Woken:
Fres opp kjøttet.
Ta det ut av gryten og legg det litt til siden mens du woker grønnsakene.
Bruk en god slump med olje og glovarm panne og fres grønnsakene.
Vend hele tiden.
Bland i kjøttet og hell over sausen.
SAusen skal være så varm at den fosskoker når den helles over kjøttet.
Server med ris.

Enjoy :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar