En saftig og god kake som minner meg litt om gulerotkake.
Denne inneholder ananas og banan og smaker helt fortreffelig.
Denne kaken er opprinnelig bakkt i 3 former 20cm i diameter, men jeg bakte 2 bunner i 24 former og det funket helt fint.
Oppskrift:
300 gr sukker
3 egg
3 dl solsikkeolje
270 gr moset banan
1 ts kanel + litt til pynt
300 gr hvetemel
1 ts natron
1/2 ts salt
1/4 ts vanilje estrakt
100 gr ananas kuttet i små biter
100 gr valnøtter, hakket + litt hakket og hele til pynt
Forvarm ovnen til 170 grader.
Ha sukker, banan, egg, olje og kanel i en kjøkken maskin og bland godt.
Tilsett sakte mel, natron, salt og vanilje estrakt og kjør til alt er godt blandet.
Rør inn de hakkede valnøttene og ananasen for hånd.
Fordel blandingen i 2 24 cm springformer og stek kakene i 20-25 min eller til de er gyldene og har en svampaktig konsistens. La kakene få hvile litt i formen før du tar de ut og avkjøler de helt på rist.
Kremtopping:
600 gr melis
100 gr romtemperert smør
125 gr kald kremost
Visp melisen og smøret i en kjøkkenmaskin og bland det godt sammen.
Ha i kremosten og bland den godt inn.
Kjør på middels hastighet i 5 min til alt er lett og luftig. Ikke visp for mye da blir kremen fort for løs.
Legg så en kakebunn på et fat og bre over lit av kremost toppingen. Legg på bunn nr 2 og dekk hele kaken med toppingen. Pynt me valnøtter og dryss over litt kanel.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar