torsdag 5. januar 2012

Hvete kringle

En super hærlig og lett vindt kringle. Denne er bare en sikker vinner her i huset og i dag blir mannen min glad for her står det 4 stk og venter på han når han kommer hjem fra jobb i dag :)

Til 2 store kringler:

150 gr smør 
1/2 l melk
1 1/2 dl sukker
2 ts kardemomme
1/2 ts salt
50 gr gjær (fersk)
1 1/2 l hvetemel til passe deig

Smelt smøret og ha i melken, la dette bli fingervarmt. Rør så gjæren ut i den lunkene melken.
Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle og tilsett melken.
Bland godt sammen til en fin og smidig deig. Pass på at det ikke has for mye hvetemel i slik t deigen blir tung.
Hev så i 40 minutter. 
DEl deigen i to og kjevle de ut til to rektangulære firkanter. Smær litt smør på hver leiv og strø over kanel og sukker. Rull leivene sammen og legg de på bakepapir kledd plate formet som en kringle.
Eller lag hvete stenger hvis du heller ønsker det.
Hev så i 20 minutter til.
Stekes ved 190 grader i ca 20 minutter.
Ha evnt litt melis glasur over ved servering.
Egner seg godt til frysing.

2 kommentarer:

  1. Mmmmmm såg veldig god ut, til helga kanskje :)

    SvarSlett
  2. Skal si jeg ble sulten etter å ha tittet innom bloggen din! Nå vet jeg hvor jeg skal hente middagstips:)

    Ha ei fortsatt trivelig helg:)

    SvarSlett