onsdag 4. januar 2012

Foccaciabrød

Et herlig brød som både kan brukes til feks supper, smørbrød med div godt pålegg på eller grillmat.

Til en stor brødform:

7 dl lunkent vann
25 gr gjær
3 ts olivenolje + 1 ss vann
1 1/2 ts salt
1/2 ts sukker
ca 14 dl hvetemel
2 ss olivenolje, grovsalt, rosmarin, oliven eller valnøtter

Bland alle de tørre ingrediensene godt sammen, tilsett det lunkene vannet og oljen. Bland deigen godt sammen og tilsett den siste oljen slik at den smører deigen. Sett deigen til hveing i ca 20 minutter.
Bre den så utover ei stor brødform og  bruk så en finger og stikk ned i deigen slik at det dannes små groper i den. Ringle over litt olivenolje. Strø over litt grovsalt og evnt det andre du ønsker og ha på brødet.
Etter hev i 30 minutter og stek brødet midt i ovnen ved 200 grader i 20-30 minutter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar