tirsdag 7. juni 2011

Ostekake med gelelokk

En kjempe god ostekake jeg har fått oppskrift på hos en venninne.
Ostekake er noe av det beste jeg vet og de er jo så enkle og lage.

Til en 26 cm springform.

Bunn:
1 pk bixit kjeks
120 gr smør smeltet.

Knus kjeksen og smelt smøret. Bland dette godt sammen. Legg en 26 sm ring fra en springform på et kakefat og bre kjeksblandingen utover. Pass på at det ikke er hull noen steder.
Sett bunnen kaldt slik at smøret får stivne igjen.

Ostefromasjen:

1 pk gele (jordbær=
2,5 dl vann, kokt
5 pl gelatin
3 dl seter rømme
3 pk kremost (mandarin/ananas)
2 dl melis
5 dl kremfløte

Løs opp geleen i kokende vann.
Legg gelatinplatene i kaldt vann i 10 minutter.
Klem ut vannet og smelt de i den varme geleen. Avkjøl til blandingen er kald men flytende.
Pisk sammen rømme, kremost og melis. Pisk fløten stiv og bland den med ostefyllet.
Pisk inn geleen i en tynn stråle. Ha fyllet oppå kjeksbunnen og la den hvile i 4-6 timer.

Geletopp:
1 pk jordbær gele
4 dl vann

Løs opp gelepulvret i kokende vann. Avkjøl til den er kald men tykk nok til helles forsiktig over kaken.
Pynt evntuelt med friske jordbær.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar