tirsdag 31. mai 2011

Telegraf kake

En saftig og god skuffekake med deilig smak av appelsin.
Passer godt til kaffe kosen på en vanlig hverdag.

250 gr smør
6 egg
6 dl sukker
11 dl hvetemel
4 ts bakepulver
2 dl melk
1 dl appelsinjuice

Smelt og avkjøl smøret.
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Ha eggedosisen i en stor bakebolle. Sikt det tørre sammen.
Ha det tørre vekselvis sammen med smør, melk og appelsinjuice. Rør deigen jevn og klump fri.
Ha deigen i en stor langpanne kledd med bakepapir. 
Stek kaken midt i ovnen ved 200 grader i ca 25-30 minutter.
Avkjøl kaken i formen.
Hvelv kaken forsiktig ut av formen og fjern bakepapiret.
Rør sammen melisglasuren og bre den over kaken. La kaken stå til glasuren har stivnet. Del oppi passe biter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar