Min kjære far skulle komme på besøk i dag og han er en skikkelig kakemons.
Derfor ble det disse nydelige sitroncupcake`s.
Å bare fyllet gir vann i munnen.
Å lage cupcake er noe av det enkleste man kan lage også hvor utrolig godt det blir, nam, nam.
Til 12 stk:
120 gr hvetemel
150 gr sukker
1 1/2 ts bakepulver
2 ss revet sitronskall
40 gr romtemperert smør
1,2 dl hel melk
1 egg
Sitrontopping:
250 gr melis
80 gr romtemperert smør
2 ss revet sitronskall
noen dråper gul konditorfarge (kan sløyfes)
0,25 dl hel melk
Sett ovnen på 170 grader.
Ha mel, sukker, bakepulver, sitronskall og smør i en kjøkkenmaskin og bland alt på lav hastighet til du får en sandaktig konsistens. Tilsett melken gradvis og kjør til alt er godt blandet sammen.
Tilsett egget i melblandingen og visp forsiktig. Fortsett til blandingen er glatt. Ikke visp for mye.
Bruk en skje og fyll formene to tredjedels fulle og stek dem i den forvarmede ovnen i ca 20-25 minutter til de har en svampaktig konsistens.
Bruk en nål og stikk inn i kaken og er den ren er de ferdige.
La kakene hvile på brettet før de has på en rist for å avkjøle de helt.
Sitrontopping:
Visp melis, smør, sitronskall og konditorfarge godt sammen. Kjør åp middels hastighet til du har en jevn og glatt topping. Sett på lavere hastighet og tilsett melken sakte. Øk hastigheten slik at alle klumper blir vispet ut.
Fortsett og visp i ca 5 minutter , jo lengre en visper jo mer luftig blir toppingen.
Når kakene er helt avkjølte påføres toppingen på hver kake og strø evt litt revet sitronskall eller annen pynt.
De så gode ut, jeg elsker alt med sitron i.
SvarSlettMmmm, da har jeg og fått bakt disse, og angrer ikke et sekund. De her blir nok bakt mange mange ganger til. Kjempe gode
SvarSlett