torsdag 26. mai 2011

Italian Meatballs

Disse laget jeg til middag i dag. 
Her i huset er pasta en sikker vinner og disse kjøttbollene ble bare helt fantastisk gode.

1/2 dl melk
2 tørre loffskiver uten skorper
1 kg karbonadedeig
1 egg
50 gr revet parmesan
3 ss hakket bladpersille (flat type)
Salt/pepper
2 ts oregano
2-4 fedd presset hvitløk
litt rød chili (kan sløyfes)
1 dl olivenolje

Skjær av skorpene på loffen og skjær den i bitte små biter. Hell melken over og bland godt.
Riv parmesan. Hakk persille og hvitløk. Ha dette og oregano i melkeblandingen sammen med karbonadedeigen. Smak til med litt salt, pepper og evt litt chili
Bland godt.
Bland inn egget og haket persilleog rør godt om.
Lagsmå boller av deigen og sett de på en bakeplate. Stek de i ovnen ved 200 grader ca 15 til 20 minutter.
Eller stek de i olivenolje på en stekeplate.
Selv foretrekker jeg og steke de i stekeovnen for de blir så saftige og gode.

Tomatsaus:
1/2 dl  olivenolje
1-2 løk
4 fedd presset hvitløk
1-2 boks hermetiske tomater
1 dl fersk basilikum, hakket
litt salt og pepper etter smak
100 gr tomatpure
1/2 dl oksefond

Skjær løken i små biter og stek den til den er lett gyllen i litt olje.
Ha så i tomater og tomatpure.
Hakk hvitløk og basilikum og bland det i sausen. Tilsett resten av oljen sammen med oksefond og evt litt salt og pepper.. 
Legg i kjøttbollene og la det små puttre i ca 20-30 minutter under lokk. Blir sausen for tykk spe med vann.
Server med pasta.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar