søndag 1. mai 2011

Banan og sjokolade muffins fra The hummingbird bakery


Jeg elsker ogbake på søndager og i dag laget jeg disse fantastiske cupcakene fra The hummingbird bakery sin kokebok. Den boken er bare helt fantastisk. Bak verket blir så luftig og saftig.

12 cupcakes:

120 gr hvetemel
140 gr sukker
1 ss bakepulver
1 ts malt kanel
1 ts malt ingefær
1 klype salt
80 gr romtemperert smør
1,2 dl Hel melk
2 egg
120 gr moset banan

Sjokolade topping:
300 gr siktet melis
100 gr romtemperert smør
40 gr siktet kakao pulver
0,4 dl Hel melk

Forvarm ovnen til 170 grader.
Ha mel, sukker , bakepulver, kanel, ingefær, salt og smør i en bakebolle og miks dette sammen med en miksmaster. Bland alt sammen på lav hastighet til du får en sandaktig konsistens.
Tilsett melken sakte og visp alt godt sammen.
Ha i eggene og bland godt.
Rør inn den mosede bananen for hånd til den er godt blandet inn.
Bruk en ss og ha røren i muffins formen to tredje deler fulle.
Stek dem i den forvarmede ovnen i ca 20 minutter eller til de er svak gyllen og har en svampaktig konsistens.
Avkjøl kakene i formen før de has på en rist.
Når kakene er avkjølt pyntes de med sjokolade toppingen og strø over litt strøssel.

sjokolade topping:

Visp melis, smør og kakaopulver i en miksmaster på middels hastighet til alt er godt blandet sammen.
Sett maskinen på lav hastighet og tilsett melken i smørblandingen med et par ss om gangen.
Kjør på høy hastighet når melken er tilsatt i ca 5 minutter til toppingen er lett og luftig.
Bre dette oppå muffinsene og strø over litt strøssel eller kokosmasse.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar