Egentlig skulle jeg lage en annen oksegryte men glemte helt av å legge kjøttet i marinade natten over.
Da måtte man bare improvosere litt og gjøre det beste av det. Resultatet ble utrolig bra.
Bare sausen i seg selv ble knall god :) Måtte jo selvsagt prøve og lage den i microen, litt uvant og lage søndags middag i micro, men det funket helt greit det og. Må vel si jeg i bunn og grunn er litt imponert over egenskapene til denne microen.
Til 6 pers:
800 gr oksekjøtt strimlet
2 store løk kuttet
Smør og olje
1 stor pk bacon i biter
5,5 dl buljong
litt presset hvitløk
5-6 championger i skiver
2-3 gulerøtter i tynne skiver
salt og pepper
Brun kjøtt, bacon, løk og litt smør på crisp funksjonen i noen minutter til kjøttet har skiftet farge.
Smak kjøttet til med litt salt og pepper.
Slå over buljong vannet sammen med litt hvitløk og la det koke under lokk ved 750w i ca 12-15 min til kjøttet er mørt.
Så tilsettes skivet championg og gulerot og kok til guleroten er blitt mør ca 3-5 min til ved 750w.
Server med kokte poteter til.
Har en ikke micro kan man lage den på stekeovnen slik:
Smelt smøret og tilsett kjøtt, salt og pepper.La det steke til kjøttet har skiftet farge.
Brun så baconet lett i litt olje og ha det sammen med kjøttet.
Stek løken lett gyllen og tilsett den sammen med kjøttet og baconet.
Bland så\ buljonen ut i 5,5 dl vann og slå dette sammen med hvitløken over kjøttet.
Gi det hele et oppkok slik at det begynner og koke.
Skru ned varmen og la det stå og puttre på svak varme ca 1,5-2 timer. Rør av og til.
30 minutter før maten er ferdig has skivet championg og skivet gulerøtter sammen med resten.
Server med kokte poteter
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar