fredag 27. august 2010

Pasta bolonese

Dette ble en kjempe hit her hjemme, vi alle elsker pasta. Jeg sier bare nammmm, prøv den og se selv. Enkel og rask og lage. Og smaker utmerket. Sikkert enda bedre med et godt glass rødvin til


Oppskrift til 4 pers:
ca 100 gram bacon
1 gulerot
2 sjalottløk
1 stang selleri
1 fedd hvitløk
3 ss oliven olje
1 pk kjøttdeig
1 dl vann
3,5 ss tomatpure
1 dl kjøttkraft/buljong
salt og pepper etter smak

400 gram spagetti eller annen pasta.
Parmesan eller annen revet ost.

Skjær baconet i biter og fres det litt på panna mens du finhakker grønnsakene.
Tilsett så de hakka grønnsakene og hvitløken sammen med baconet og la det steke til det er mørt. Rør inn kjøttdeigen og la den steke sammen med resten. Hell så på vannet og la sausen koke uten lokk til halvparten av væsken er borte. Rør sammen kjøttkrafta og tomatpureen og rør den inn i sausen. La det hele få et oppkok og småkok i ca 20 min. Nå koker man spagettien, se anvisning på pakken. Legg så den kokte pastaen på et stort fat og bre kjøttsausen over, strø revet ost over og server straks.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar