søndag 25. juli 2010

Spanske kjøttboller


Dette er en rett med mye smak i, kjøttbollene ble saftige og kjempe god på smak og sausen passet ypperlig til. Jeg hadde loff og ris til. Kan tenke meg disse kjøttbollene er gode også til koldtbord eller tapas.

2 skive(r) loff
1 dl tomatjuice
500 g kjøttdeig
1/2 stk løk, revet
1 ts salt
1/2 ts pepper
1/2 ts muskat
2 fedd hvitløk, finhakket
smør

Tomatsaus:
smør
1 stk løk i skiver
2 stk grønne paprika i strimler
2 boks(er) hakket tomat à 400g
2 dl rødvin
2 ts sukker
hakket persille
salt og pepper (smak til)

Skjær loffen i terninger og legg den i bløt i litt av tomat juicen . Loffen må være helt bløt.

Tilsett kjøttdeig, løk, hvitløk, salt og krydder. Arbeid deigen godt slik at den blir jevn og fin. La den stå ca 30 min. før det formes i små kjøttboller. .

Sett stekepannen på platen, ha i smør og skru på platen. Når smøret har fått en nøttebrun farge, kan stekingen starte. Ikke legg for mye i pannen av gangen. La kjøttbollene bli pent brune. Legg dem etter hvert over på et fat.

Saus: Ha litt smør i pannen og tilsett skivede løken. Surr løken til den blir blank. Tilsett paprikastrimlene og la dem surre til de blir myke. Tilsett tomater, vin og sukker. La det koke noen minutter før kjøttbollene legges i. La alt få et oppkok. Smak til med salt og pepper.

Dryss med persille like før servering. Serveres gjerne ris.

Tips: Lag kjøttbollene små, så er de enklere å spise

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar