mandag 12. april 2010

Sørlandsrosa

Dette er en deilig krem kake med mandelbunn og brun krem som har en liten smak av sjokolade og kaffe. Kaken er kjempegod og passer utmerket til de fleste annledninger som bursdag, bryllup, konfirmasjon ol.

Bunn:
250 gr malte mandler
4 store egg
1 1/2 dl sukker
1 ss hvetemel
1 ts bakepulver
Egg og sukker piskes til eggedosis, sikt så inn hvetemel og bakepulver og bland forsiktig.
Bland så inn de malte mandlene og rør forsiktig.
Kle en 24 cm form med bakepapir og hell røren i, stek kaken ved 160-170 grader i ca 45 min. Avkjøl

Krem:
1 pk fløte
5 ss melis
1 ts vaniljesukker
2 ts kakaopulver
1 ts pulverkaffe

Pisk fløten, melis, kakao og pulver kaffe til en luftig krem og bre denne over kakebunnen.
Pynt gjerne med mandarinbåter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar