tirsdag 6. april 2010

Sjokolade/appelsin muffins med amerikansk smørkrem

Disse bakte jeg også til min fars bursdag, muffinsene ble kjempe saftige. Det er egentlig en sjokolade glasur som er til disse, men jeg valgte og bruke amerikansk smørkrem.

200 gr smør
2 dl sukker
3 egg
5 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
2 dl kefir/ kulturmelk
3 striper dronning kokesjokolade hakket
skallet av en appelsin ( kun det gule)
1 dl fersk appelsin juice
3 ss kakao

Rør smør og sukker til det er hvitt og kremaktig.
Tilsett et og et egg.
Sikt sammen hvetemel, bakepulver, kakao og vaniljesukker og tilsett dette vekselsvis med melk og juice.
Band i tilslutt hakket sjokolade og appelsinskallet.
Fordel røren i store muffinsformer og stek de ved 200 grader i 15 - 20 min.
Her kommer to alternativer til glasur:

Sjokolade fyll: 
150 gram mykt snør
resten av en 200 gram kokesjokolade, smelt sjokoladen i mikroen sammen med en klatt smør, en dæsj ekspresso. Rør så inn 1 -2 dl melis til passe tykk masse. 
Smør dette over muffinsene.

Amerikansk smørkrem:
4 ss hvetemel
 3,5 dl melk
Mel og melk kokes opp i en gryte under omrøring. La det stå noen min på palten og småputtre og rør rundt til det ser ut som en tykk grøt. Avkjøl i romtermeratur.

250-300 gr meierismør
1,5 dl melis siktet
1,5 ts vaniljesukker
Miks smøret helt hvitt og tilsett melisen og vaniljesukkret litt og litt.
Tilsett tilslutt den avkjølte melblandingen og miks godt.
Ikke ha for høy hastighet på mikseren da vil det komme masse luftbobbler i kremen.

Kremen snaker best romtemperert da den blir hard vist den står kjølig.
Man kan ogsåtilsette flere smakstilsetninger, disse fås kjøpt på apoteket, men vær forsiktig det er sterke saker.








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar