Kjappe brød hvis en har litt dårlig tid. Det gikk kjempefort og lage disse, men jeg synest de var best dagen derpå. Brødene ble litt for grove etter hva jeg liker, men smaken var ok. De ble også veldig saftige.
2 brød:
1 kg grovbakst
3 dl helkorn
3 dl havregryn
1 dl solskikkefrø
1/2 dl linfrø
2 pk tørrgjær
1 ss sukker
litt salt
12 dl vann
Start med å slå ovnen på 200 grader.
Bland alt det tørre, varm vannet til 37 grader og tilsett dette i melbalandingen. Deigen skal være veldig løs. Bland godt.
Smør 2 former godt og øs deigen over i formene. La deigen stå og heve 5 min. Sett brødene så til steking.
Stekes på 20 grader først i 45 min, ta brødene ut av formen og snu brødene ut av formen og la de ligge opp ned de siste 15 minuttene
2 brød:
1 kg grovbakst
3 dl helkorn
3 dl havregryn
1 dl solskikkefrø
1/2 dl linfrø
2 pk tørrgjær
1 ss sukker
litt salt
12 dl vann
Start med å slå ovnen på 200 grader.
Bland alt det tørre, varm vannet til 37 grader og tilsett dette i melbalandingen. Deigen skal være veldig løs. Bland godt.
Smør 2 former godt og øs deigen over i formene. La deigen stå og heve 5 min. Sett brødene så til steking.
Stekes på 20 grader først i 45 min, ta brødene ut av formen og snu brødene ut av formen og la de ligge opp ned de siste 15 minuttene
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar