mandag 12. april 2010

Brød med gulerot og kesam

Disse brødene er kjempe saftig og skikkelig gode. Litt arbeid å bake de, men verdt hver munnfull. 
Oppskriften er hentet fra Marit Røttingsnes Westlie (Norges bakedronning)
4 brød:
3 dl kokende vann
 100 gr hvete helkorn
100 gr solskikke kjerner
100 gr linfrø
100 gr sesamfrø
Alt blandes i en bolle og la det bli fingervarmt.

8 dl skummet melk + dl dl vann varmes til 37 grader
50 gr gjær
ca 1,5 kg hvetemel
100 gr sammalt hvete grov
100 gr sammalt hvete fin
100 gr sammalt rug grov
2 del finraspa gulerot
3 dl kesam
1 ss lys sirup
3 ts salt
1 ss olje

Varme melk og vann til 37 grader, alt det tørre blandes sammen i en kjøkkenmaskin. Ha så frøene som du la i vann tidligere sammen med den varme melken og lag en fin og smidig deig. Bland godt.
Forhev deien 1 time, lag så 4 like store brød, etterhev i 50 min. 
Stek brødene ved 200 grader i 50 min.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar