mandag 15. mars 2010

Kylling nuggets med dip

Disse nuggetene ble kjempe saftige og kjempe god. Passer veldig godt til en
lørdagskveld eller en kveld der man skal kose seg litt.

Til 4 pers:
450 gr kyllingfilet
5 dl vegetabilsk olje til fritering
1 dl hvetemel
1/2 ts salt
2 ts vineddik
1/2 ts bakepulver
1 dl vann

Skjær kyllingfiletene i mindre biter, ca 2- 3 cm.
Hell olje i ei stor panne ca 7 -8 cm opp langs kanten, varm oljen til ca 180 grader.
Bland mel og salt i en bolle. Rør ut vineddiken og bakepulver i en kopp og visp dette sammen i melet sammen med vann til en glatt røre.
Dypp kyllingbitene i røren og stek de så i den varme oljen. Ikke stek for mange samtidig, ca 4 -6 biter i slengen. Stek kyllingen i ca 4 min. La dem renne av på en bit kjøkkenpapir.
Server med chips eller råstekte potetbåter og div dippsauser.

Sursøt dip:
1/2 dl ketchup
1/2 dl sukker
2 dl vann
1/2 dl vineddik
2 ss maisenna
1 grønn paprika
2 ss finhakket ananas
salt og pepper

Bland sammen ketchup, sukker, vann og vineddik i ei lita gryte og kok opp.
Rør ut maisenna i litt vann og rør dette inn i sausen. Kok opp igjen under stadig røring.
Ta kjelen av platen og rør inn finhakket paprika og ananas. Samk til med salt og pepper.

Honning og sennepsdipp:
1/2 dl flytende honning
2 ss sterk sennep
1 ss HP- saus (tomatisert saus)
salt og pepper

Bland sammen ingrediensene og smak til med salt og pepper.


Lykke til og server gjerne et glass rødvin til eller ei flaske med godt øl.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar