Dette er ei saftig og god sjokoladekake med en litt lys bunn.
Fant denne kaken i mammas gammle kokebok og måtte jo selvfølgelig prøve den.
Så siden min svigermor har bursdag i dag og er ikke helt i form har jeg bakt denne kaken til henne så vi kan kose oss med den senere i ettermiddag.
Gratulere med dagen kjære svigermor.
2 egg
300 gr sukker
150 gr smeltet smør (avkjøles)
1 1/4 dl melk
300 gr hvetemel
2 ts bakepulver
1/2 pl kokesjokolade hakket
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Smelt og avkjøl smøret litt.
Bland sa alt det tørre i eggedosisen og hell melk opg smør i.
Bland godt. Så tilsettes den hakkede sjokoladen.
Ha bakepapir i ei springform (24 cm) og hell røren i.
Stek kaken nederst i ovnen ved 170 grader i ca 1 time.
Glasur:
50 gr mykt smør
1 ss pulverkaffe
3 ss kokende vann
3 dl melis
1/2 pl kokesjokolade hakket
Smelt smør, kaffe og vann og tilsett sjokoladen. Rør så inn melis og hell glausren over
kaken mens den enda er lunken.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar