mandag 27. januar 2014

Tante Gretes grovbrød


Hva slår duften og smaken av nybakt brød?
Ikke noe som jeg kommer på.
Jeg bare elsker nybakt brød med brunost og har brødene en sprø skorpe er dette bare et stort pluss :)

Disse brødene fant jeg i et hefte fra et ukeblad og  de måtte selvsagt prøves med en gang ;)

Til 3 brød trenger du:

4 dl melk
1 liter vann
1 1/2 pk tørrgjær
1 kg kornbrød
200 gr grovbakst
2 dl havregryn
1 dl sesamfrø
1 dl linfrø
1 dl kli
1 ts salt
hvetemel til passe deig

Varm melk og vann til 37 grader.
Bland alt det tørre foruten hvetemelet i en kjøkkenmaskin.
Tilsett væsken og bland i hvetemel til en blank og smidig deig.
La deigen heve i ca 1 time.
Del deigen i 3 brød og legg de i former. 
La brødene heve i ca 45 minutter.
Stekes nederst i ovnen ved 200 grader i 45 minutter eller til de er ferdige.
Bank gjerne i brødet og hører du en hul lyd, er brødet ferdig,
Avkjøl på rist.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar