tirsdag 17. september 2013

Biryani


Dette er smaken av ekte Indisk mat.
Masse spennende krydder og smaker, akkurat slik Indisk mat er :)

Til 3 pers:

5 poteter
1 1/2 løk
2 fedd hvitløk
1/2 ts chilipulver
4 cm fersk ingefær
1/2 ts gurkemeie
1 ts knust spiskummen
2 tomater i biter
2-3 ss yoghurt
1/2 ts kardemomme
litt salt
3 kylling fileter

Risen:
1/2 løk
2 stk nellikspiker
1 ts kanel
litt gurkemeie
1 ts kardemomme
ca 5 dl ris
vann
3 ss flytende kylling buljong
salt og pepper
olje til steking

Tilberedning av kyllingen:
Skrell potetene og skjær de i små terninger. Stek potetene i litt olje til de er gyllene.
Sett de litt tilside.
Finhakk løk og ingefær. Stek dette gyllent.
Tilsett presset hvitløk og la det surre noen sekunder (pass på at det ikke blir brent)
Ha i chili, gurkemeie, spiskummen og tomater og stek videre i 5 minutter. Smak til med salt og pepper.
Ha så i yoghurt, kardemomme og kanel. La det koke på lav varme.
Ha i kylling bitene og bland de godt inn i sausen.
Tilsett en til to dl vann og kok videre i 30 minutter. Ha på lokk. Blandingen blir tykk og om den ikke er detkan du fjerne lokket og la det tykkne videre.

Risen:
Finhakk løken og stek den i litt olje. Ha i gurkemeie, kardemomme, nellik, kanel og ris.
Tilsett vann og kyllingbuljongen, la dette små puttre til risen er mør.

Enjoy :) 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar