tirsdag 9. april 2013

Gode grovbrød




Måtte prøve en ny brød oppskrift og resultatet ble ganske så bra.
Jeg bare elsker nybakt brød med brunost og en kopp kakao eller te til.
Da jeg blir fort matlei prøver jeg mange ulike brød oppskrifter og denne oppskriften
ga 4 saftige velsmakende brød.

til 4  brød trenger du:
50 gram gjær
13 dl vann
2 ts salt
1 kg kornblanding på 1-2-3
2 dl havregryn
2 dl sammalt hvete grov
2 dl sammalt rug grov
1 dl solsikke kjerner
Hvetemel til passe deig, pass på å ikke ha i for mye hvetemel. 
Da blir brødene tunge og tørre.

Varm vannet til 37 grader og rør ut gjæren i det lunkene vannet.
Bland alle de tørre ingrediensene, (hold litt av hvetemelet igjen slik at du kan justere deigen ) Bland godt sammen og tilsett vannet.
La deigen heve til dobbel størrelse.
Del den så i 4 emner og kna de godt før de legges i smurte brødformer.
Etter hev på et lunt sted.
Et lite tips til de som har varmluftsovn: Sett varmluft på 50 grader og varm den opp. Slå så av termostaten og la viften gå mens brødene står og hever seg.

Stek ved 190-200 grader i 50 minutter til 1 time.

2 kommentarer: