lørdag 8. september 2012

Kremet gryterett med svinekjøtt


Dette er en av de beste hjemmelagde gryteretter jeg har smakt.
Og jeg har prøvd en del opp gjennom årenes løp ;)
Så denne blir jeg nok å lage mange, mange ganger for den smakte bare helt fortreffelig :)

Til 3 pers:

300-400 gr svinekjøtt
150 gr bacon
2 fedd hvitløk
2 dl creme frech
1 dl buljong
1 stor løk
1/2 purreløk
5-8 sjampionger
1 ts dijon sennep
1 1/2 ss soyasaus
1 ts tørket timian
Olje eller smør til steking
salt og pepper

Skjær løken i passe tykke skiver.
Smelt så smøret i en passe stor kjele og fres løken litt.
Stek baconet gyllent i en stekepanne og legg det i gryten.
Del soppen i 4 og finhakk hvitløken. Ha det sammen med løken og baconet.
tilsett en liten klatt smør og timian og la det surre noen minutter på middels varme.
Del svinekjøttet i tynne små skiver og brun de lett. Ha litt salt og pepper på kjøttet mens det stekes.
Legg kjøttet over i gryten og ha i strimlet purreløk og buljong. La det småkoke noen minutter før du tilsetter creme frech. Ha i sennep og soyasaus og rør godt rundt.
Smak til med mer salt og pepper om ønskelig.
Kok det vidre i ca 10 minutter ved svak varme.

Server med ris eller brød  :)
Enjoy :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar