onsdag 24. august 2011

Laup

Laup er boller med rugmel og anis og kommer fra Trønderlag. Bollene er litt flate og er svinaktig go med brunost og feks en kopp te til.
Jeg er ikke så veldig glad i anis så den kutter jeg ut.

Til 20 stk:

100 gr smør smeltes
7 dl Hel melk varmes til 37 grader
2 pk fersk gjær røres ut i den lunkene melken
850 gr hvetemel
325 gr rugmel
100 gr sukker
1 ts salt
1 egg til pensling

Ha alt det tørre i en bakebolle men ikke ha i alt hvetemelet med en gang.
Tilsett så den lunkene melken og smøret. Deigen skal akkurat slippe bollen.
Hev i 45 minutter, lag boller og trykk de litt flate. Etterhev så i 20 minutter.
Stekes på nederste rille ved 225 grader i 12-15 minutter.
Avkjøles på rist.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar