søndag 21. august 2011

Kylling spyd med peanøtt saus

Min datter fikk velge middag og valgte en rett som hun fant i Tina Nordstrøm`s kokebok.
Jeg brukte kylling istedenfor svinekjøtt og smaken av marianden er bare helt nydelig.

Til 4 pers:

Marinaden:
3 cm fersk ingefær
4 feddhvitløk
4 dl vann
2 dl soyasaus
2 kanelstenger
10 hele pepperkorn
2 ss balsamicoeddik

Kyllingspydene:
4-5 kylling fileter
1 stk røkt bacon/sideflesk
grillspyd av bambus

Peanøttsaus:
2 1/2 dl peanøtter
2 sjalottløk
1/2 ts kajennepepper
1 dl vann
1 ss konsentrert kylling buljong (fond)
3 dl kokosmelk
saften av 1 lime
salt og pepper

Marinaden:
Skrell ingefæren og skjær den i skiver. Skrell hvitløken og press den flat med knivbladet. Kok opp alle ingrediensene og la det avkjøle. Hell marinaden over i en form så avkjøles den raskere. Formen må ha plass til grillspydene.

Kylling spydene:
Skjær kylling filetene og baconet i passe tykke biter og tre de på spydene. Legg de i marinaden og vend de et par ganger. Legg plast over og la de hvile i marinaden i 30 minutter.
Ta spydene opp og hell marinaden over i en kjele igjen og kok den opp på nytt. Legg så spydene i marinaden og la de koke i 5-7 minutter under lokk.

Peanøtt saus:
Skrell sjalott løken og hakk den fint.
Fres peanøtter, sjalottløk og kajennepepper i en kasserolle.
Tilsett vann,kyllingbuljong og kokosmelk og kok opp.
Ha sausen over i en hurtigmikser eller stavmikser og kjør den glatt.
Hell sausen tilbake i kasserollen og la den koke litt inn. 
Smak til med limesaft, salt og pepper.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar