søndag 5. september 2010

Thai suppe med sopp og kjøttboller

En nydelig suppe som ikke er for sterk.
Koriander, og bladpersille fremhever smaken i denne.

 Til 6 pers:
ca 2 litter vann
2 pk kjøttdeig
salt og pepper
2 ss thaisalt
Kinesisk sopp kuttes i skiver 
3-4 gulerøtter i skiver
2 ss vårrullsalt
4 ss fiskesaus, smak til hvor mye du vil ha.
1/2 Kinakål
5 vårløk, finhakker
En bunt bladpersille, finhakket
tre koriander stenger medblad på, finhakket
ca 2 ss frityrstekt hvitløk ( fås kjøpt på internationale mat butikker)

Ha vannet i en kjele og bland salt og pepper sammen med kjøttdeigen.
 Lag små boller som slippes opp i det kokende vannet.
 Skjær soppen i skiver og tilsett dette sammen med gullerøtter.
Smak så suppen til med fiskesaus og thaisalt.
La suppen koke til gulerøttene er møre.
 Slå av platen og tilsett kuttet kinakål.
 Rett før servering tilsettes, vårløk, koriander, bladpersille og frityrstekt hvitløk.
 Server straks med feks rundstykker til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar