3 dl hvetemel
125 gr smør
1 ss fløte
1 ss kaldt vann
1 eggeplomme
Fyll:
1 purreløk
200 gr røkt skinke
3 store eller 4 små egg
2 1/2 dl matfløte
150 gr revet ost
1 ts salt
pepper
Bunnen: Hakk smøret inn i melet med en kniv.
Pisk sammen fløte, vann og eggeplommen og tilsett dette. Arbeid deigen raskt sammen og la den hvile kjølig 1 time. Bre så deigen utover i en smurt paiform og opp langs kantene. La stå kaldt i 15 min. Prikk deigen med en gaffel og legg aluminiunsfolie over deigen slik at den ikke glir ned.
Forsteik bunnen ved 225 grader i 15 min.
Fjern folien etter halve tiden.
Fyll: Fres purren mør i smør og en anelse vann. Fres skinken litt.
Pisk sammen egg og fløte, ha i ost. Tilsett purre og skinken.
Smak til med salt og pepper.
Hell eggemassen i formen like før steking.
Stek ved 225 grader i 30- 35 min.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar