Dette var bare en helt fantasisk middag med mye smak i.
Minner meg litt om Spania og kanskje stammer den derfra. Er ikke helt sikker.
Nydelig var det hvertfall.
Til 4 pers:
150 -200 gram pastaskruer kokes og siktes.
Kjøtt bollene:
500 gr kjøttdeig
1 løk finhakket
2 ss parmasan
1 ss basilikum, helst fersk
1 ss oregano
1 pisket egg
kvernet pepper
Bland kjøttdeig, løk, parmesan, krydder og egg. Form til små boller og stek de i olje
til de er gyldene. De trenger ikke være gjennom stekte da de skal stekes vidre i ovnen etterpå.
Legg kjøttbollene i ei ildfast form og lag sausen.
Saus:
1 løk i skiver
1 fedd presset hvitløk
1 paprika i strimler
125 gr championg i skiver
1 box hakket tomat, gjerne med basilikum eller hvitløk
4-5 strimlede soltørkede tomater
1,25 dl rødvin (kan sløyfes, men ha da i mer vann)
2,5 dl vann
salt og pepper
Brun løk og hvitløk i en panne til de er møre, tilsett paprika og championg og stek vidre i 2 min.
Tilsett hakket tomat, soltørkede tomater, rødvin/vann og kok opp.
Tilsett den kokte pastaen, salt og pepper.
Hell sausen over kjøttbollene og stek i ovnen på 180 grader i 30 min.
Ta formen ut av ovnen og strø over 50 gr grillmel og 150 gr revet ost som feks mozzarella eller norvegia.
Ser nammis ut, denne må prøves engang
SvarSlett