fredag 27. august 2010

Komas, gratinerte kjøttboller

Dette var bare en helt fantasisk middag med mye smak i.
Minner meg litt om Spania og kanskje stammer den derfra. Er ikke helt sikker.
Nydelig var det hvertfall.

Til 4 pers:
150 -200 gram pastaskruer kokes og siktes.

Kjøtt bollene:
500 gr kjøttdeig
 1 løk finhakket
2 ss parmasan
 1 ss basilikum, helst fersk
 1 ss oregano
 1 pisket egg
 kvernet pepper

 Bland kjøttdeig, løk, parmesan, krydder og egg. Form til små boller og stek de i olje
til de er gyldene. De trenger ikke være gjennom stekte da de skal stekes vidre i ovnen etterpå.
Legg kjøttbollene i ei ildfast form og lag sausen.

Saus:
1 løk i skiver
 1 fedd presset hvitløk
 1 paprika i strimler
125 gr championg i skiver
 1 box hakket tomat, gjerne med basilikum eller hvitløk
 4-5 strimlede soltørkede tomater
 1,25 dl rødvin (kan sløyfes, men ha da i mer vann)
2,5 dl vann
 salt og pepper

Brun løk og hvitløk i en panne til de er møre, tilsett paprika og championg og stek vidre i 2 min.
 Tilsett hakket tomat, soltørkede tomater, rødvin/vann og kok opp.
 Tilsett den kokte pastaen, salt og pepper.
 Hell sausen over kjøttbollene og stek i ovnen på 180 grader i 30 min.
 Ta formen ut av ovnen og strø over 50 gr grillmel og 150 gr revet ost som feks mozzarella eller norvegia.
 Stek så vidre i 10 min, til osten er gyllen.

1 kommentar: