Denne deilige paien fant jeg i bloggen til Hallon & Blåbær, jeg tilsatte i tilegg stekt bacon, paien var kjempe god.
ca 6 posj:
Deig:
3 dl hvetemel
125 gr smør
3 ss vann
Fyll:
ca 400 gr kjøttdeig
1 stor løk
1 boks championg
1 hvitløksbåt
salt
grovmalt pepper
cayennepepper
1 dl søt chilisaus
1 dl creme frech
1-2 ts soya
2-3 dl revet ost
Eggestand:
4 egg
1 dl melk
1/2 dl fløte (krem)
salt og pepper
Bland sammen alle ingrediensene til deigen opg la den hvile litt i kjøleskapet før den has i ei smurt paiform. Prikk litt med en gaffel. Forstek paien på 20+ gr midt i ovnen i 10-15 min.
Hakk så løk og championg smått og stek kjøttdeig, løk, championger og presset hvitløk i litt smør. Tiøsett så krydder og hell over chilisausen, creme frechen og soya og la det hele puttre i noen minutter.
Visp alle ingrediensene til eggestanden. Strø litt revet ost over det stekte paiskallet, ha så i kjøttfyllet over osten og tilslutt has eggestqanden over. Stek paien vidre straks litt under midten av stekeovnen på 200 grader i ca 20 minutter
Server med en frisk salat og fransk dressing ( se nedenfor)
ca 6 posj:
Deig:
3 dl hvetemel
125 gr smør
3 ss vann
Fyll:
ca 400 gr kjøttdeig
1 stor løk
1 boks championg
1 hvitløksbåt
salt
grovmalt pepper
cayennepepper
1 dl søt chilisaus
1 dl creme frech
1-2 ts soya
2-3 dl revet ost
Eggestand:
4 egg
1 dl melk
1/2 dl fløte (krem)
salt og pepper
Bland sammen alle ingrediensene til deigen opg la den hvile litt i kjøleskapet før den has i ei smurt paiform. Prikk litt med en gaffel. Forstek paien på 20+ gr midt i ovnen i 10-15 min.
Hakk så løk og championg smått og stek kjøttdeig, løk, championger og presset hvitløk i litt smør. Tiøsett så krydder og hell over chilisausen, creme frechen og soya og la det hele puttre i noen minutter.
Visp alle ingrediensene til eggestanden. Strø litt revet ost over det stekte paiskallet, ha så i kjøttfyllet over osten og tilslutt has eggestqanden over. Stek paien vidre straks litt under midten av stekeovnen på 200 grader i ca 20 minutter
Server med en frisk salat og fransk dressing ( se nedenfor)
Fransk dressing:
1 ss sitronsaft
1 ss hvitvinseddik
2 ss sukker
3 ss ketchup
4 ss olje
1 presset hvitløk
salt og pepper
Bland alle ingredienser i en mixer eller shaker og rist godt ti
1 ss sitronsaft
1 ss hvitvinseddik
2 ss sukker
3 ss ketchup
4 ss olje
1 presset hvitløk
salt og pepper
Bland alle ingredienser i en mixer eller shaker og rist godt ti
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar