Fant disse deilige kjøttbollen på Kalasgott. Jeg brukte 2 pk kjøttdeig a 400 gram og en hel løk fordi jeg bare elsker løk i kjøttboller. Disse kjøttbolene må være de saftigste kjøttboller jeg har smakt :)
Ca 50 -60 stk
1 kg kjøttdeig
1 egg
2 dl Matfløte
½ dl Jule øl
1 dl grillmel
½ løk finrevet
1 ts Sukker
½ ts ingefær
½ ts malt nelikk
½ ts malt muskatnøtt
Salt & hvitpeppar
Smør til å brune dem i.
Visp sammen egg, fløte, grillmel, lok og alle krydder foruten salt og pepper-. La dette svelle noen minutter før kjøttdeigen blandes i. Bland godt og lag en fin smidig deig.
Smak til med salt og pepper, prøv å stek en kjøttbolle for å se om du trenger mer krydder i.
Smør så bakeplater med smør og rull passe store kjøttboller og legg de på platen. Stek de på 180 grader i ca15 - 20 minutter.
Smelt så smør i ei stekepanne og brun de lett til de får en gyllen farge.
Ca 50 -60 stk
1 kg kjøttdeig
1 egg
2 dl Matfløte
½ dl Jule øl
1 dl grillmel
½ løk finrevet
1 ts Sukker
½ ts ingefær
½ ts malt nelikk
½ ts malt muskatnøtt
Salt & hvitpeppar
Smør til å brune dem i.
Visp sammen egg, fløte, grillmel, lok og alle krydder foruten salt og pepper-. La dette svelle noen minutter før kjøttdeigen blandes i. Bland godt og lag en fin smidig deig.
Smak til med salt og pepper, prøv å stek en kjøttbolle for å se om du trenger mer krydder i.
Smør så bakeplater med smør og rull passe store kjøttboller og legg de på platen. Stek de på 180 grader i ca15 - 20 minutter.
Smelt så smør i ei stekepanne og brun de lett til de får en gyllen farge.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar