Denne kan man bruke som syltetøy, som fyll på kjekser, saus til is ol.
Den smaker litt syrlig men samtidig litt søtt. Jeg for min del som elsker sitron kunne spist hele skålen alene.
Ingredienser:
5 ss sitronsaft, presset
1 ss revet sitronskall
50 gram smør
2 dl sukker
2 egg
1 eggeplomme
Slik gjør du:
Riv sitron og press saften ut.
Bland nypresset sitronsaft, sitronskall, smør og sukker i en kasserolle.
Smelt på lav varme. Ta kasserollen av platen.
Visp egg og eggeplomme og rør i sitronsmøret. Rør mens du varmer opp igjen ved lav varme.
Den er ferdig når den begynner å tykne. ta den av varmen og avkjl den før servering.
Ingredienser:
5 ss sitronsaft, presset
1 ss revet sitronskall
50 gram smør
2 dl sukker
2 egg
1 eggeplomme
Slik gjør du:
Riv sitron og press saften ut.
Bland nypresset sitronsaft, sitronskall, smør og sukker i en kasserolle.
Smelt på lav varme. Ta kasserollen av platen.
Visp egg og eggeplomme og rør i sitronsmøret. Rør mens du varmer opp igjen ved lav varme.
Den er ferdig når den begynner å tykne. ta den av varmen og avkjl den før servering.
Oppbevares i glass med lokk, kan stå kjølig inntil ca 2 uker.
Sitronrøren som britene elsker å smøre på sin toast, er ferdig når den tykner. Ta den av varmen og avkjøl
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar