Det er søndag og jeg fikk lyst å lage dessert. Det er ikke ofte vi har desert her i huset, men av og til kan man kose seg litt ekstra.
Jeg valgte å lage banansplitt med ferske jordbær, et siste minne om at nå er sommeren over for denne gang. Et helt år til neste jordbær sesong, sukk.
3 posjoner:
3 bananer
300 gram friske jordbær
50 gram mørk sjokolade, smeltet
3 dl kremfløte, pisket
vaniljeis
La 9 jordbær ligge for seg selv, mos resten i en foodprocessor og press det så gjennom ei sikt.
Legg sjokoladen i en bolle og smelt den i vannbad (pass på at det ikke kommer vann oppi). Rør den glatt og fin.
Skjær så bananene på langs og legg de på et fat med snittflaten ned. Ringle litt av den smeltede sjokolade over og legg så 1 kule is på hver tallerken. Legg en god klatt pisket kremfløte ved siden av. Ringle over resten av sjokoladen og jordbærsausen.
Pynt med jordbærne som du la til siden. Server straks.
Jeg valgte å lage banansplitt med ferske jordbær, et siste minne om at nå er sommeren over for denne gang. Et helt år til neste jordbær sesong, sukk.
3 posjoner:
3 bananer
300 gram friske jordbær
50 gram mørk sjokolade, smeltet
3 dl kremfløte, pisket
vaniljeis
La 9 jordbær ligge for seg selv, mos resten i en foodprocessor og press det så gjennom ei sikt.
Legg sjokoladen i en bolle og smelt den i vannbad (pass på at det ikke kommer vann oppi). Rør den glatt og fin.
Skjær så bananene på langs og legg de på et fat med snittflaten ned. Ringle litt av den smeltede sjokolade over og legg så 1 kule is på hver tallerken. Legg en god klatt pisket kremfløte ved siden av. Ringle over resten av sjokoladen og jordbærsausen.
Pynt med jordbærne som du la til siden. Server straks.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar