tirsdag 2. mars 2010

After Eight kake

Denne kaken er mektig , men smaker en deilig blanding av kaffe og after eight.

Bunn:
2 store egg
65 gr sukker
2 ss kakao
1 ss potetmel
1/2 ts bakepulver
40 gr hvetemel

Sjokolademousse:
2 store egg
2 ss sukker
4 pl gelatin
1 ts kaffepulver
1/2 dl vann
12 After Eight (1/2 pakke)
2 1/2 dl kremfløte

Glasur:
12 sfter Eight (1/2 pakke)
3-4 ss kremfløte

Pynt:
After Eight
Kremtopper

Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt i de tørre ingrediensene og vend det forsikting inn i røren.
Ha røra i en rund form (24 cm) med bakepapir i bunnen. Stek kaken i ovnen på midterste rille ved 180 grader i 15 - 20 min. Avkjøl kaken helt i formen.
Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende kakefat og fest kakeringen rund kaken.
Pisk egg og sukker til sjokolademoussen. Lag kaffe av kokende vann og kaffepulver.
Smelt After Eight sjokolade sammen med 2 ss av kaffen, enten i vann bad eller i en kasserolle på middels varme. Rør sjokoladen inn i eggedosisen. Bløtlegg gelatinplatene i blødt i kaldt vann i 5 min. Klem ut vannet fra platene og løs de opp i resten av den varme kaffen. Avkjøl blandingen til den er lunken og rør deretter dette også inn i eggedosisen. pisk kremfløten tilslutt og ha den også i. Bruk stålvisp så det ikke blir hvite flekker i moussen.
Hell blandingen over bunnen i kakeformen. Sett i kjøleskapet i 3-4 timer til moussen har stivnet.
Smelt sjokoladen til glasuren sammen med litt kremfløte. Avkjøl litt og hell den over kaken. Sett så kaldt i 1 time. Løsne kaken fra formen og pynt den rundt kanten og oppå me dsjokolade og kremtopper.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar