fredag 31. januar 2014

Tacograteng med kidnybønner


Denne ble bare knall god :)
Sikkelig fredags kos med taco i ny variant:)

Til 4 pers trenger du:

1 pk kjøttdeig
1 løk
1 pk taco krydder
1/2 chili
1-2 fedd presset hvitløk
2 gulerøtter raspet
1 boks kidnybønner
1 boks hermetiske tomater
litt salt og pepper
tortillachips
revet ost

Stek kjøttdeigen sammen med løk, hvitløk, chili og taco krydder.
Tilsett så revet gulerot og la det surre litt.
Tilsett hermetiske tomater og kidnybønner og gi dette et lite oppkok.
Smak til med salt og pepper.
Hell så blandingen over i en ildfast form og legg tortillachips rundt kanten.
Strø over revet ost.
Stek så ved 225 grader i ca 10 minutter.

Server med en frisk salat til og en liten rømme klatt.

Enjoy :)

mandag 27. januar 2014

Egle`s Flight sokker


Sokker med hullstrikk er noe av det fineste jeg vet :)
Med tynne pinner og tynt garn blir det ekstra stas og mønstret kommer så godt frem syns jeg.
Disse er strikket på pinne nr 2,5 i Austermann Royal et fantastisk sokkegarn :)

Tante Gretes grovbrød


Hva slår duften og smaken av nybakt brød?
Ikke noe som jeg kommer på.
Jeg bare elsker nybakt brød med brunost og har brødene en sprø skorpe er dette bare et stort pluss :)

Disse brødene fant jeg i et hefte fra et ukeblad og  de måtte selvsagt prøves med en gang ;)

Til 3 brød trenger du:

4 dl melk
1 liter vann
1 1/2 pk tørrgjær
1 kg kornbrød
200 gr grovbakst
2 dl havregryn
1 dl sesamfrø
1 dl linfrø
1 dl kli
1 ts salt
hvetemel til passe deig

Varm melk og vann til 37 grader.
Bland alt det tørre foruten hvetemelet i en kjøkkenmaskin.
Tilsett væsken og bland i hvetemel til en blank og smidig deig.
La deigen heve i ca 1 time.
Del deigen i 3 brød og legg de i former. 
La brødene heve i ca 45 minutter.
Stekes nederst i ovnen ved 200 grader i 45 minutter eller til de er ferdige.
Bank gjerne i brødet og hører du en hul lyd, er brødet ferdig,
Avkjøl på rist.

søndag 12. januar 2014

Thai suppe med kylling


Dette er en av de beste thai suppene jeg har laget og smakt.
En lettvint og smaksrik suppe.
En kan variere hvor sterk en vil ha den med å ha mer eller mindre chili i suppen.
En suppe jeg kan anbefale på det sterkeste :)

Til 4 pers:

20 gr fersk ingefær
1 chili 
2 sitron stenger
2 fedd hvitløk
6-8 sjalottløk
2-3 bokser kokosmelk
5 dl kylling kraft (2 terninger + vann)
1 rødløk
4 vårløk
4 kyllingfileter
8 cherrytomater
skall fra en lime, og saften for å smake til suppen
2-3 ts fiskesaus
1 ss karri
frisk korainder

Skjær rødløk, sjalottløk og vårløk i biter.
Stek det mykt i litt olje.
Tilsett finhakket ingefær, hvitløk og chili og la det stekes litt sammen med løken.
Ha kokosmelk og kyllingkraft i en kjele.
Tilsett løken, karri, fiskesaus, sitrongress (delt i to) tomater (delt i to), limeskall og kok opp.
Del kyllingen i passe biter og ha den i suppen.
Smak til med salt, pepper og lime saft og kok suppen i 15-20 minutter.
Rett før servering tas sitrongresset ut og tilsett hakket koriander.

Server med evt ris eller godt brød 

Enjoy :)