tirsdag 27. august 2013

Chop Suey med kylling


Dette ble bare helt nydelig :)
Kylling er en stor favoritt her i huset.
Skulle nesten tro at denne var hentet fra en kina resturang :)

Til 4 pers:

1 rød eller grønn paprika
2 gulerøtter
1/2 kinakål
1 løk
4 fedd hvitløk

3 kyllingfileter
1 ss fersk ingefær
6 dl hønsebuljong
1 dl sweet chilisaus
3 ss soyasaus
1 ss maizena

4 dl middags ris eller jasmin ris.

Kok risen som anvist på pakken.
Skjær alle grønnsakene i strimler. Finhakk hvitløken.
Wok grønnsakene i omganger i olje i en svært varm wok og legg de over på en tallerken.
Ha kylling kjøttet i pannen og fres det gyllent, tilsett finhakket ingefær og hønsebuljong.
Kok til kjøttet er mørt. Smak til med chilisaus og soyasaus.
Jevn med maizena rørt ut i litt kaldt vann.
Ha grønnsakene tilbake i pannen og la det bli gjennomvarmt.

Server med kokt ris.

Enjoy :)

onsdag 21. august 2013

Boston Terrier sokker



Boston Terrier sokker strikket i garnet 7 brødre.
Ser at julegave haugen blir bare større og større så det er nok noen som slipper å fryse på føttene til jul :)
Mønstret fås kjøpt på www.joridweb.com.
Hun har så mange flotte mønster, verdt å ta en liten titt :)
Ha en flott dag :)

fredag 16. august 2013

Indisk forvandlingscurry fra Enskede Gård



Kylling er en av favorittene i huset og dette smakte bare helt nydelig.
Er stadig på jakt etter nye gode oppskrifter med kylling og denne sto virkelig til forventningene.
Masse godt krydder og lukten som fylte huset var typisk Indisk :)
Denne blir nok en av de mange favorittene her hjemme :)

Til 4 pers:

4-5 ss maisolje eller rasp olje
1 1/2 løk, finhakket
4 presset hvitløks fedd
3 ss frisk revet ingefær
1/2 ts gurkemeie
1/2 ts malt spisskummen
1 ts paprikapulver
1 ts garam masala
1/4 ts kajennepepper eller chili pulver
4 dl vann
5 middels store tomater , finhakket
1 ss honning
smak til med salt
2 dl matfløte
3-4 kylling fileter i små biter

Ha oljen i en kjele og varm den opp. Tilsett finhakket løk og la dette surre på svak varme i ca 10 minutter.
Tilsett deretter finhakket hvitløk og revet ingefær og la det surre noen minutter til.
Tilsett gurkemeie, paprikapulver, spisskummen, garam masala og kajennepepper/chili pulver. Fres i noen minutter til. Hell så vannet over.
Tilsett så de hakkede tomatene og honning. La dette småkoke under lokk i ca 25 minutter slik at sausen tykkner litt.

Stek så kylling gyllen i en stekepanne.
Tilsett fløten og kyllingbitene  de siste 10 minuttene av koketiden.

Server med kokt ris og evt varme Nan brød.

Enjoy :)