fredag 29. april 2011

Russe lester

Str 10 år
Str 40, strikket i pt5 på pinne nr 3,5


Styrbord og Babord sokker :) Strikket i garnet  perfect.

Egen komponerte sokke mønster

 Harley Davidson sokker, herre str

Baby sokker

Strikket i baby ull på pinne nr 2,5

Sokker strikketi babyull, mønstret er hentet fra Dale hefte nr 229.

Målselv lester

Strikket i sports garn på pinne nr 3,5


Strikket i sportsgarn på pinne nr 3, str 2 år

Marius genser

Str 5 år, strikket i smart på pinne nr 3,5

Sjokolade cupcakes fra The Hummingbird Bakery


Fikk bake boka fra The hummingbird bakery hos min søster i bursdagsgave og må er blitt en av mine favoritter innenfor baking. Utolig mye godt i den og anbefaler den på det sterkeste.
I går laget jeg disse muffinsene og de ble så utrolig myke, får vann i munn bare jeg tenker på de.

Til 12 muffinser:

100 gr hvetemel
20 gr kakaopulver
140 gr sukker
1 1/2 ts bakepulver
en liten klype salt
40 gr temperert smør
1,2 dl melk, helst h-melk
1 egg
1/4 vaniljeekstrakt, jeg brukte vaniljesukker

Glaur:
300 gr siktet melis
100 gr romtemperert smør
40 g siktet kakao pulver
0,4 dl melk

Sett ovnen på 170 grader.
Ha mel, kakao, sukker, salt og smør i en bakebolle. Bruk en mikser til og blande dette sammen på lav hastighet.
Pisk sammen egg og melk og vaniljeekstrakt og hell halvparten sammen med melblandingen. Kjør maskinen på høy hastighet for å unngå sklumper.
Demp hastigheten og tilsett resten av melkeblandingen, kjør i noen minutter til slik at røren blir jevn og fin.
Bruk en skje til og fylle formene to tredjedels fulle og stek dem ved 170 grader i 20- 25 minutter.
La kakene hvile før de settes på en rist til avkjøling.
Når kakene er avkjølte pyntes de med sjokolade glasuren.

Glasuren lages slik:
Visp melis, smør og kakao i en mikser til alt er godt blandet.
Sett maskinen på lav hastighet mens melken tilsettes et par ss om gangen. 
Når melken er tilsatt økes hastigheten og visp i ca 5 minutter til toppingen er lett og luftig.
Bre dette over muffinsene og strø evt litt kokos over eller annet strøssel.

Kylling Cordon blue


Cordon blue kan man lage med både kylling, svinekjøtt ol. Her har jeg laget med kylling.
Man snitter i kjøttet og lager ei lomme som man fyller med ost og skinke.

Til 3 pers:

5 kylling fileter
5 seranoskine skiver
5 tykke oste skiver, jeg brukte hamburgerost
grillmel
salt og pepper
hvitløkspulver
2 egg

Skjær et snitt i hver kylling filet og brett de litt ut til sidene. Man kan velge og banke hver fylling filet, men jeg synest de blir fort tørre da når man steker de.
Legg så en skinke og en osteskive på hver kylling og brett den andre delen over igjen.

Visp eggene sammen. Bland krydder sammen med grillmelet.
Rull først hver kylling filet i egget og så i grillmel blandingen.
La kyllingen ligge litt på benken og hvile før de stekes. 
Jeg pleier og steke de bare litt i stekepannen slik at de får en fin gyllen farge. Etterpå steker jeg de i stekeovnen slik at de blir saftige.
Server med ris og salat til.

Hjemmelaget dressing


Denne dressingen er smakfull og er laget på 1 2 3.
Man kan variere smaken ve dog tillsette forskjellige krydder hver gang.

2 pk majones
1/2 boks tomater med hvitløk
litt saft fra sylteagurk
litt hakket sylteagurk
friske urter som feks persille, basilikum ol
div krydder hvis ønskelig

Hakk tomatene i en foodprosesor og tilsett majones, saft fra sylteagurk, hakket sylteagurk. 
Bland godt.
Tilsett hakket urter og la dressingen stå over natten slik at smakene får satt seg.

torsdag 7. april 2011

Marius tunnika

 Str 4 år, strikket i sisu

Str 2 år, strikket i sisu

Eg vant, eg vant :)

Har deltatt i en konkuranse fra Whirpool og vant. 
Konkuransen gikk ut på å teste ut den nyeste microen til Whilpool, alle deltakerne fikk en micro hver slik at vi kunne teste den ut.
I dag ble vinnerene kåret og jeg var en av de heldige. Ble så glad. Er jo så artig å delta i slike konkuranser og attpå til være en av de som stikker av med seieren :)

Juryens begrunnelse:
”Vinneren av MAX Blog Award har til det fulle vist oss potensialet som ligger i en MAX mikrobølgeovn.

Hun har vist at rettene som lages i en mikrobølgeovn verken trenger å være halvfabrikata eller kjedelige. Stor variasjon og høy kreativitet kjennetegner innleggene. Vinnerbloggen viser også at terskelen ikke trenger å være så høy for å lykkes, og er med dette til stor inspirasjon for andre.

Rettene som er presentert i konkurranseperioden spenner fra enkle, men smakfulle middagsretter som utnytter ovnens funksjoner – til mer avanserte og eksotiske måltider som inspirerer til å prøve seg frem på kjøkkenet.

Vinneren av MAX Blog Award er Tromsøpalmen!

Besøk vinnerbloggen på http://tromspalmen.blogspot.com/

Juryens begrunnelse, beste oppskrift:
”Det er en glede å presentere vinneren av beste oppskrift til den andre deltakerbloggen som skilte seg klart ut. Også denne deltakeren har utnyttet MAX mikrobølgeovn, og dets funksjoner og muligheter til det fulle.

Denne bloggeren viser at mat fra mikrobølgeovn kan være både spennende og nyskapende, og bryter ned alle myter om hva slags retter som kan komme ut av en mikrobølgeovn. Vinneroppskriften overgår på alle måter juryens forventninger om hva som ville dukke opp gjennom denne konkurransen.

Vinneren av beste oppskrift i MAX Blog Award er Min Lavkarbomat og oppskriften på Kiwanokake!”

Gratulerer begge to! Og tusen takk til alle deltakerne for flott innsats i konkurransen!

onsdag 6. april 2011

Stekt laks på salatseng


Dette er en liten forsmak på sommeren.
En hærlig og lettvindt middag som har mange gode smaker.

Til 3 pers:

4 biter laks
1-2 rød chili i små strimler
1/2 beger roccula salat
1/2 isbergsalat i biter
1/2 rød løk i tynne skiver
1 mango i biter
1 avakado
saften av 1 lime
pinjekjerner
salt og pepper

Kutt grønnsakene og bland sammen. Legg dette på et serveringsfat og strø over pinjekjerner.
Press limesaft over salaten og la det trekke mens laksen stekes.
Ha salt og pepper på laksen og stek den gyllenbrun.
Legg lakse bitene oppå salaten og server.
Lag en dressing med rømme tilsatt litt søt chilisaus og server den ved siden av maten.