søndag 13. februar 2011

Max blogg Award

I kommende uker vil jeg komme til og reklamere for den nye wirhlpool`s mikrobølge ovn. Gleder meg masse til akkurat dette og er så heldig og få ta del i dette.
Her kan du se de andre bloggeren som er med på konkuransen og litt om selve konkuransen.
Så nå håper jeg at mikroen kommer slik at jeg kan brette opp armene og ta fatt på den nye utfordringen jeg har fått.
På onsdag reiser jeg til Spania og henter litt inspirasjon til denne konkuransen, men når jeg kommer hjem blir det mye tid ute på kjøkkenet :)
Ha en flott søndag vidre og til alle de flotte mødrene  ønsker jeg dere en flott morsdag :)

Karin`s finnbiff gryte

Finnbiff kan lages på så mange måter, men jeg er så kresen når det gjelder dette, hehe.
Så jeg lager finnbiff stort sett bare på en og samme måte, men hva gjør vel det når maten blir fantastisk god :)
Hvorfor gjøre det vanskelig når man kan gjøre det enkelt og greit :)

Til 6 pers:

ca 800 gr finnbiff (tinet)
Salt
Pepper
2 pk viltsaus
1-2 løk
1/2 pk matfløte
1/2 beger cremefrech

Stek finnbiffen  og løk i litt smør, smak til med salt og pepper. Jeg personlig liker godt med salt og pepper så jeg er ikke redd for å drysse godt på. Synst smaken blir bedre.
Kok sausen som anvist på pakken men ha i litt mindre av den oppgitte væsken.
Når sausen har kokt opp ha i matfløten og rør rundt.
Tilsett så det stekte kjøttet og la det bli gjennom varmt.
Tilsett så creme frech og rør rundt, la det trekke ca 5 min før servering på svak varme.
Server med hjemmelaget potetmos og tyttebær

Smuldre pai

Dette er en oppskrift fra Jamie oliver en av mine favoritt kokker.
En helt hærlig dessert, mmmmm. Og må være en av de raskeste dessertene og lage, hehe.
Server den med feks eggekrem, vanilig krem eller vanilje is, nydelig blir det uansett.
Man kan variere med sesongens frukt og bær :)

6 pers:

Brødrasp:
225 gr hvetemel
125 gr smør
100 gr sukker
en klype salt

Frukt:
450 gr frukt/bær skylt og rensket ( man kan også bruke bær fra frysedisken og tine de)
3 ss sukker

Ha alt som skal i brødraspen i en foodprosesor og kjør den til det ser ut som fine brødsmuler.
Legg frukt/bær i en ildfast form og strø sukker over.
Fordel brødraspen over frukten/bær og stek den i ovnen i ca 30 minutter eller til den får en jevn gyllen farge.



Diplomatkake

Dette er en bløtkake med deilig sjokoladekrem med en anelse kaffe smak.
Og siden det er morsdag i dag måtte jeg bare bake den til min svigermor :)

Bløtkake bunn:
4 egg
200 gr sukker
Pisk dette til eggedosis i ca 15-20 min.
Tilsett så 3 ss kaldt vann og visp 1 min til.

100 gr potet mel
100 gr hvetemel
1 ts vaniljesukker
1 1/2 ts bakepulver
Sikt dette i eggedosisen og bland det forsiktig inn.
Ha røra i en 24 cm springform kledd med bakepapir.
Stekes midt i ovnen i ca 20-30 min

Fyll:
1 ss pulverkaffe
3 ss kokende vann tl å røre ut kaffen i
100 gr mørk kokesjokolade
100 gr smør
1 egg
2 pk kremfløte

Ha kaffe, smør og sjokolade i en kasserolle og smelt på svak varme, avkjøl litt.
Sukker og egg piskes til eggedosis og kremfløten piskes til krem.
Bland eggedosisen og sjokolade blandingen godt sammen og ha dette i kremen, bland det forsiktig inn.
Del så bunnen slik at du får tre deler. Dynk hver del med melk og bre et tynt lag med sjokoladekrem mellom hvert lag. Bre resten av kremen over kaken og la den stå kjølig til servering.
Anbefaler og pynte kaken dagen før den skal serveres slik at den blir saftig og god.


torsdag 10. februar 2011

Kylling snitzel

Denne er lett å lage og smaker kjempe godt med både ris eller chips til.

4 kylling fileter skåret i to på tvers
2-3 egg piskes
2 1/2 ss maize3nnamel piskes ut i egget
1/2 ts salt
litt pepper evt peppermiks
litt paprikapulver
grillmel til panering

Skjær kylling fileten i to på langs slik at du får to tynne fileter.
Legg disse i plastfolie og bank de helt flate med en kjøttøks.
Pisk egg og tilsett maizenna , pisk godt slik at det ikke klumper seg. Tilsett kryddret i egget.
Dypp så kylling filetene i egget og rull de så i grillmelet.
Stek de gyllenbrune (ikke stek de for lenge da blir de tørre) og server med ris/chips og salat. Evt chili saus.

onsdag 9. februar 2011

Boeuf Bourguignon


I en av mine mange kokebøker fant jeg denne fantastiske velsmakende gryten fra det franske kjøkken, har man god tid en dag til å lage mat anbefalles denne. Den smaker himmelsk :) Jeg lagde den i en form fra tupperwear (ultrapluss), det funket helt lekkert :) Så kunne jeg gjøre andre ting mens maten stod og god gjorde seg :)


800 g oksekjøtt i terninger
Det meste av en flaske rødvin (ta av et glass til deg selv)
3 dl oksebuljong
1 løk hakket
2 gulerøtter, skåret i terninger
2 stilker stangselleri, skåret i tynne skiver
5 fedd hvitløk hakket
3 laurbær bladerTimian
½ boks tomatpure
200 g bacon i terninger
Mel Smør/olje til bruning
Salt og pepper
200 g små løk
200 g champignon


Snu kjøttbitene i en blanding av mel, salt og pepper, og brun kjøttet i en stor gryte (stek litt og litt kjøtt)Ta opp kjøttet og stek bacon, tilsett løk og hvitløk og stek et par min.Tilsett stangselleri, gulerot.Hell i rødvin, buljong og tomatpure og gi et oppkok, ha maten i en ildfast gryte/form, sett i ovnen i 2-3 timer ved 160 grader.Man kan la gryten stå å småkoke på platen, men husk da å røre ved jevne mellomrom.Tilsett champignon hele eller skåret i mindre biter og småløken den siste halvtimen, smak til med salt og pepper.
Serveres med en hjemmelagd potetmos.



Meksikansk gryte

Dette var en utrolig god gryterett.


700 gr storfekjøtt i biter (jeg brukte biffstrimler)
litt smør til steking
1-2 hvitløks båter (finhakket)
1 1/2 dl vann
1/2 boks hermetiske tomater
1 rød paprika
1/2 boks bønner i tomatsaus
2 ts maizenna utrørt i litt vann
1 krm chili eller cayennepepper
1 ts salt
1/2 ts sukker
persille

Smelt smøret og brun kjøttet litt. Ha så i hvitløk, vann og tomater og la det småkoke i
20 -30 min.
Skjær så paprikaen i små biter og tilsett dette sammen med bønner i tomatsaus.
Ha maizenna blandinga i og la det småputtre litt, ha i salt, sukker og persille.
Server med baguetter og salat

tirsdag 8. februar 2011

Fisk i skjell

I går hadde jeg syforening her hjemme og laget disse søte små skjellene.
Passer fint til en forrett eller foreningsmat.

Til 12 skjell

450 gr fiskepudding
1 pose brokkoliblanding
lag en hvitsaus og ha i to buljongterninger
1/2 boks reker
12 terteskjell

Skjær fiskepuddingen i små terninger, kok brokkoliblandingen i lettsaltet vann.
Lag hvitsausen og bland alt sammen.
Tilsett reker rett før servering.
Varm terteskjellene i stekeovnen.
Fyll så terteskjellene og pynt evt med litt reker, tomater eller agurk.

Snickers doodles kjeks

Disse minte meg ikke akkurat om snickers, men gode ble de.
Likte den sprø litt søte skorpen, mmm

2,4 dl smeltet smør
3,6 dl sukker
2 egg
ca 5 dl hvetemel
3 ts bakepulver
1/4 ts salt

Smelt smøret og bland egg, sukker og smør godt sammen.
Tilsett resten av ingrediensene og trill små kuler på str med en valnøtt.
Lag så en blanding av 2 ss sukker og 2 ss kanel og trill kulene i dette før de settes på stekeplate.
Stek kakene i 8-10 min ved 175-200 grader.
La kjeksene avkjøles på rist

søndag 6. februar 2011

Lomo salado

Dette tror jeg hvist jeg ikke tar helt feil er en spansk rett. Men er som sagt ikke helt sikker, men steike god er den uansett :)

6-8 pers:

2 pk kjøttdeig
salt og pepper
hvitløkspulver
paprika pulver
4 fedd hvitløk hakket
6 tomater
3 løk
ris til 6-8 pers (kanskje litt mindre siden det er chips også)
2 pk chips

Hakk hvitløks feddene og stek de i litt solsikkeolje. Ha dette sammen med risen og kok risen som anvist på pakken.
Bland salt, pepper, hvitløkspulver og paprika pulver sammen med kjøttdeigen og stek den.
Tilsett tomater i båter og hakket løk og stek litt til.
Stek chips og strø salt over etter smak :)




Tunika og thights

Et flott sommer sett strikket i bomull på p nr 2,5
Settet er str 6 mnd

torsdag 3. februar 2011

Gulerot rundstykker

Disse ble så utrolig lett og luftig.

4 gulerøtter fin raspes
100 gr smør smeltes
5 dl vann
1 stort beger yoghurt naturell
2 pk fersk gjær
ca 2 2,5 kg hvetemel
3 dl hvetekim
3 dl solsikke kjerner
2 ts salt
2 ts sukker

Rasp gulerøttene. Smelt smøret og ha i vann og yoghurt. La det bli fingervarmt (37 grader). Visp gjæren ut i den lunkene væsken. Bland alt det tørre i en kjøkken maskin, ikke ha i alt hvetemelet på en gang. Deigen skal slippe bollen så her må man prøve seg frem hvor mye hvetemel som trengs.

La deigen heve på et lunt sted i ca 40 min. Trill ut rundstykker.
Etterhev rundstykkene i 40-50 min.
Stek de ved 225 grader i 10-15 min.

Nederlanske pannkaker

Nam, nam sier jeg bare. Pannekaker er noe av det beste jeg vet. Disse ble kjempe luftige og var ikke riktig så søt som de vi pleier og lage til vanlig.

til ca 20 pannkaker :

12 egg
800 gr hvetemel
1 litter melk
1/2 ts salt
2 ts vaniljesukker

Visp alle ingrediensene sammen til en luftig røre. Pisk godt så det ikke klumper seg. La røra svelle litt før steking.
Til steking: smør smeltes i ei stekepanne, ha ca 1 dl røre i og stek til pannekaken er lett gyllen, snu og stek den på andre siden.

Hasje

Min far kommer fra Nederland og han har laget denne retten helt fra jeg var lita jente.
Oksekjøttet blir så saftig og godt og ikke for å snakke om den herlige løksausen. En perfekt søndagsmiddag feks, maten koker egentlig seg selv mens kokken gjør andre ting sammen med familen sin :)

Til 3-4 pers:

800 gr benfritt oksekjøtt
salt/pepper
4-5 store løk
15 nellikspiker
3 laubærblad
litt helpepper
vann

Skjær kjøttet i passe store terninger. Brun dem lett i en stekepanne og strø over litt salt og pepper, stek bare litt slik at kjøttet får lukket seg.
Legg det i en gryte. Kutt løk og ha den sammen med kjøttet. Ha i vann opp til kjøttkanten. Strø over nellikspiker, helpepper og laubærblad og kok dette opp. Skru så ned på varmen og la maten småkoke i 4-5 timer til kjøttet er mørt. Server med kokte poteter og evt gulerot.