søndag 10. oktober 2010

Ovnsbakte nakkekoteletter og grønnsaker med peppersaus

Laget en nydelig middag sist søndag. Alt er lagt inn i en stekepose og enklere kan det ikke bli. 
Så mens middagen stort sett lages av seg selv kan man gjøre andre ting man heller vil gjøre.

til 4 pers:

1 stor stekepose
5 nakkekoteletter
3-4 gulerøtter
 1 liten kålerabi
 2 løk
 1 stor purreløk
6-8 store poteter
salt og pepper
 
Ha salt og pepper på kotelettene og stek de raskt på en stekepanne slik at kjøttet lukker seg. 
Stek så ut stekepannen med litt vann. Legg kotelettene i stekeposen og hell over stekeskyen fra pannen.
 Skrell grønnsakene og skjær potetene i båter, gullerøttene i passe store lengder, kålerabien i passe tykke  lengder, løken deles i 4 og purreløken skjæres i passe lengder ca 3 cm. 
Legg alle grønnsakene sammen med kotelettene og lukk posen sammen. Klipp noen små hull i posen slik at posen ikke eksploderer når den er i ovnen. 
Stek først på ca 75 grader i ca 1,5 time, så 100 grader i ca 1,5 timer alt avhengig av stekeovnen.
 Kok pepper saus ved siden av og server sammen med maten.




Smeltet kylling - og cheddarsandwich

Laget noen  gode smørbrød til lunsj men synest de var litt mektige. Mannen min elsket de og tyggde og gommelt i vei. Fant denne oppskriften i Maison Mat og Vin.

 4 sandwich:

 2 kyllingbryst i strimler
 litt olje til steking
 havsalt og nykvernet pepper
 2,5 dl majones
 1 fedd hvitløk finhakket
8 skiver godt brød
 sylteagurk
 revet cheddar, jeg brukte burgerost og det funket helt greit.


Skjær kyllingen i små terninger og stek den i olje sammen med salt og pepper til den er færdig stekt.
Bland majones og hvitløk og ha kyllingen sammen med dette.
 Fordel blandingen på 4 skiver og legg på sylteagurk og cheddarost. Legg en ny skive på toppen og stek de ved 250 grader i 3-4 min til osten er smeltety og skivene er blitt litt sprøe.

Chicken kiev

Dette er noe av den saftigste kylling jeg har smakt. 
 Utrolig spennende og lage og resultatet ble jo bare helt fantastisk.

 2 pers :
  
2 kyllingfileter
 60 gr romtemperert smør
 4 ss frisk persille
1 fedd hvitløk finhakket
 2 ss hvetemel
 1 ss parmasan
 100 gr grillmel
 1 egg
 6 ss olje
 salt og pepper

 Del kyllingen slik at man får ei lita lomme inni fileten.
 Bland smør, persille, salt og pepper godt sammen. Ha dette i en pose og sprut litt av smørblandingen inn i kyllingen. Lukk åpningen. Bland parmasan og grillmel i en bolle.
Visp egget, ha salt og pepper sammen med melet.
Ha kyllingen først i melet, så i egget og tilslutt i grillmelet/parmasan.
 Legg på fat og sett kyllingen kjølig i 30 minutter slik at smøret blir fast igjen og ikke renner så fort ut igjen når man steker det.
 Varm så oljen og stek kyllingen i 5-6 minutter på hver side.
 Server med ris og salat

Baguett med kylling og ost

Laget noen deilige baguetter til lunsj her om dagen. Hadde hatt vanlig dressing i disse men tror nok de blir enda bedre med hvitløksdressing.

 til 2 pers:
1 baguett delt i to
 færdig stek kylling i små biter
 roccola salat
rødløk
 dressing
cherry tomater
 paprika
 revet ost

Del baguetten i to og skjær den så på langs. Smør litt dressing på den ene delen og legg kylling og revet ost på. Stek de så i ca 5-10 min i stekeovnen til osten er smeltet. 
 Ta de ut og legg salat, løk , tomater og paprika på. Server de straks.

Chop Suey med svinekjøtt

Dette er en rett fra Kina, utrolig god saus med masse deilige grønnsaker.
Både sunn og rask og lage er den også.

Til 3 -4 pers:
500 gr svinekjøtt i strimler
 4 ss soyasaus
2 ss tørr sherry (kan sløyfes)
4 ts maismel
1-2 skive frisk ingerfærrot, skrelt
 2 store vårløk
 125 gr friske bønnespirer
 5 ss olje
 1 stor grønn paprika
 noen få buketter med blomkål eller brokkoli
 8 cherrytomater, delt i 4
 2-3 gulerøtter i fyrstikstrimmler
50 gr grønne bønner uten ender
 2-3 ts salt
 1/2 dl kjøttkraft


Skjær kjøttet i små tynne skiver. Bland soyasaus, sherry og maismel i en bolle, og ha i svinekjøtt, rør godt til alt kjøttet er dekket.
 Skjær vårløken i lengder på 2,5 cm og finhakk ingefærroten. Skyll bønnespirene i en skål med kaldt vann, og fjærn evntuelt skallene som flyter opp.
 Varm halvparten av oljen i en wok eller tykkbunnet stekepanne. Rørstek litt og litt kjøtt i 1 min og ta kjøttet deretter opp og legg det til side.
Varm  resten av oljen og tilsett vårløk og ingefærrot, deretter resten av grønnsakene, salt og sukker. Rørstek i i 1-2 min og tilsett kjøttet. Tilsett så kjøttkraften og rørstek raskt til grønnsakene er kokte men er fremdeles møre.
 Server med kokt ris